woensdag 6 april 2011

Sergio Herman van Oud Sluis één van de grote vernieuwers

Sergio Herman geldt met zijn Zeeuws-Vlaamse driesterren-restaurant Oud Sluis als één van de grote vernieuwers van de Nederlandse gastronomie. Hij gebruikt als basis de Franse keuken met daarin allerlei invloeden van bijvoorbeeld de Spaanse keuken, Italiaans, Marokkaans, Japans en Indisch. Sergio Herman staat voor Culinair Entertainment (inderdaad...met hoofdletters geschreven!), waarbij uiteenlopende texturen worden gebruikt, gevarieerde temperaturen en verrassende presentaties. Veel chefs zullen zich in de loop van de jaren door hem hebben laten inspireren. Sergio staat voor verse producten die hij vanzelfsprekend in overvloed in zijn directe omgeving vindt, zoals de mooiste verse vis, schaal- en schelpdieren. Een prachtig gerecht dat hij in april 2011 op de kaart heeft staan is gemarineerde langoustine, Noorzeecrab, geleilangoustine en een emulsie van limoen-verveine, en langoustine met artisjok, Ibericoham, flan van zwarte truffel, lichtgerookte bakjus met kaffir en zachte truffelcake........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten