zondag 10 april 2011

Jonnie Boer van De Librije culinair kunstenaar

Al jaren ben ik een absolute fan van De Librije en met name van Jonnie Boer, culinair kunstenaar pur sang. Jonnie en Therésè zijn opgegroeid in de wereld van snoekbaars, waterkers, boleten en cantharellen en onderzoeken iedere dag de mogelijkheden tussen wijn en spijs en de schijnbare onmogelijkheden om producten te combineren tot een gerecht met een ultieme balans. Een paar fantastische combinaties staan er in april op de kaart, zoals de tong van de kabeljouw met een heerlijke knapperige kippenhuid; oester met ganzenlever, oloroso sherry en gember; aan één kant geschroeide langoustientjes, geroosterd hennepzaad, creme van amandel, pompoen en puur snijbonensap of deze combinatie: St. Jacobs mossel met kalfsmerg en gefermenteerde knoflook in sap van op houtskool geroosterde knolselder. Een (lange) reis naar Zwolle waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten