dinsdag 5 april 2011

Lentegerecht van Heston Blumenthal

Driesterren restaurant The Fat Duck van Heston Blumenthal behoort tot de tien beste restaurants ter wereld met veel prestigieuze vermeldingen als Restaurant van het Jaar en het Beste Restaurant van de Wereld (2005). Heston staat vooral bekend om zijn experimenten in de keuken (moleculaire gastronomie) en heeft daarover diverse boeken geschreven. Belangrijk bij zijn experimenten is het ontdekken van de optimale mogelijkheden van producten en combinaties voor de zintuigen qua smaak, geur, kleur, etc. en om schijnbaar onverenigbare producten te combineren, zoals chocolade met kaviaar. Een prachtig lentegerecht is (zie foto) lamsbouillon met een langzaam gekookt kippenei, selderij, radijs, raapsteeltjes en krokant gebakken kalfszwezerik. Chefs kunnen hun specialiteit van de maand kosteloos plaatsen als advertentie op http://www.shoppago.nl/ (onderdeel ChefsSpecial) via Shoppago of met een eigen aan te vragen inlogcode via de website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten